Direct zoeken

Hoe bepaalt de Alliantie de huurprijs?

Wij bepalen de huurprijs van onze woningen in een paar stappen:

Stap 1: We kijken wat de maximale huurprijs is. Voor elk onderdeel in de woning geven we ‘punten’. Het totaal aantal punten bepaalt de maximale huurprijs. Dit staat zo in de wet. Lees hier de uitleg over het puntensysteem.

Stap 2: We bepalen het bedrag waarvoor we de woning willen verhuren. Een sociale huurwoning heeft altijd een rekenhuur onder de €763,47 (prijspeil 2022). Dit wordt gemeten als je de woning gaat huren. Maar wij verhuren veel woningen voor een veel lagere huur. Dat doen we omdat we willen dat elk huishouden en inkomen kans maakt op een sociale huurwoning. 

Stap 3: het huishouden en het inkomen bepalen op welke woningen je op WoningNet kunt reageren. Is je inkomen lager dan in het overzicht hieronder, dan kan je reageren op woningen met een huurprijs tot € 633,25 (1 of 2 persoons huishouden) of € 678,66 (3 of meer persoonshuishouden). Dit heet passend toewijzen.  

Inkomensgrenzen passend toewijzen:

  • Eenpersoonshuishouden tot AOW: € 24.075
  • Eenpersoons ouderenhuishouden: € 23.975
  • Meerpersoonshuishouden tot AOW: € 32.675
  • Meerpersoons ouderenhuishouden: € 32.550

We noemen het een 'ouderenhuishouden’ als de bewoner ouder is dan 66 jaar en 4 maanden.

Is je huishoudinkomen hoger dan de bedragen hierbovenl? Dan kun je reageren op woningen met een huurprijs van € 634 (1 of 2 persoons huishouden) of € 679 (3 of meer persoonshuishouden) tot € 763,47. Sociale huurwoningen zijn beschikbaar voor huurders met een huishoudinkomen tot € 40.765 (eenpersoonshuishoudens) of 45.014 (meerpersoonshuishoudens).

Let op: de huurprijs in de advertentie op WoningNet is altijd onder voorbehoud. De prijs die er staat, is gebaseerd op je profiel. Zorg er daarom altijd voor dat je gegevens kloppen. Zo zie je alleen de woningen met een huurprijs die passen bij jouw huishouden.

×

Onze vestigingen