Direct zoeken

Hoe zeg ik de huur op?

De huur van je eigen appartement zeg je eenvoudig op via het huuroverzicht in Mijn Alliantie. Dit doe je minimaal 1 maand van tevoren. Eerder kan ook: al 3 maanden vóór je laatste huurdag kan je jouw huur opzeggen. Je opzegtermijn gaat in op de eerste werkdag nadat wij de opzegging hebben ontvangen. Als je een woning in de vrije sector huurt, staat de opzegtermijn in het huurcontract. Bij het opzeggen van de huur moet je ook je nieuwe adres opgeven. Alleen dan kunnen wij jouw opzegging doorvoeren. Via Mijn Alliantie plan je gelijk een voorinspectie in wanneer het jou uitkomt.

Na het opzeggen van de huur ontvang je een bericht waarin we de opzegging bevestigen. Hierin staat waar en wanneer je de huissleutels kunt inleveren en hoe je de woning goed oplevert.


Woon je in een middensegment of vrijesectorwoning?
Voor een middensegment of vrije sectorwoning gelden andere voorwaarden om de huur op te zeggen. De huurovereenkomst is afgesloten voor een periode van minimaal 12 maanden. Binnen deze periode kan je de huur niet opzeggen. Ook niet een van de huurders. 

Als een van de huurders na het eerste jaar opzegt, moet de andere huurder vanaf dat moment alleen de huur kunnen betalen (en voldoen aan de inkomenseis).


Regel het direct in Mijn Alliantie >

×

Onze vestigingen